MECA bjuder in till pressträff direkt efter dom i Marknadsdomstolen den 2 maj

2013-04-29 Torsdagen den 2 maj klockan 13.00 bjuder bilverkstadskedjan MECA in till pressträff i Stockholm.
På pressträffen kommer MECA att ge sin syn på Marknadsdomstolens utslag av BIL Swedens stämningsansökan.

Torsdagen den 2 maj klockan 13.00 bjuder bilverkstadskedjan MECA in till pressträff i Stockholm.

På pressträffen kommer MECA att ge sin syn på Marknadsdomstolens utslag av BIL Swedens stämningsansökan. Ett branschinitiativ kommer också att lanseras på pressträffen. Syftet med branschinitiativet är att slå hål på de missuppfattningar som alltför länge spridits om garantirättigheter, användandet av originaldelar, servicenivå och kompetens inom de fria bilverkstäderna i Sverige. Branschinitiativet ska också verka för att konkurrens sker på ett neutralt sätt mellan fria och märkesbundna
verkstäder.

Bakgrund:
Branschorganisationen BIL Sweden som företräder de stora världsomspännande biltillverkarna har stämt bilverkstadskedjan MECA i Marknadsdomstolen för MECAs marknadsföring. I stämningsansökan yrkar BIL Sweden bland annat på att MECA i sin reklam inte får kalla sig ”märkesverkstaden för alla märken”, inte får säga att man använder originaldelar och inte får säga att man har samma servicenivå och kompetens. Dom i målet faller torsdagen den 2 maj klockan 11.00.

Medverkande:
Torbjörn Olsson – koncernchef, MECA
Bo Ericsson – ansvarig för branschinitiativet

Datum, tid och plats:
Torsdagen den 2 maj klockan 13.00 på Sveavägen 159 (vid Norrtull) i Stockholm.

OSA:
Antalet platser på pressträffen är begränsade. Säkra din plats genom att senast tisdagen den 30 april klockan 15.00 anmäla dig till press@halvarsson.se. Använd samma mailadress för att förboka enskilda intervjuer.

Välkommen!MECA-koncernen är en ledande aktör på den skandinaviska eftermarknaden för bilreservdelar, verktyg och verkstadsutrustning för bilverkstäder och partners. Vi arbetar för ett enklare och mer kostnadseffektivt bilägande med högsta kvalitet och service. Detta åstadkommer vi främst genom att vara en attraktiv samarbetspartner till de verkstäder som är anslutna till våra verkstadskoncept. Idag består verkstadskedjan av ca 1 000 verkstäder. Vårt butiksnät består av uppemot 130 butiker i Sverige, Norge och Danmark. Koncernen omsätter ca 2,2 miljarder kronor och har ca 950 anställda. MECA är miljöcertifierade enligt ISO 14001.
Läs mer om oss på meca.se