MECA och HockeyAllsvenskan lanserar MECA Hockey Race

2015-02-16 Bilverkstadskedjan MECA går in som första konceptpartner någonsin i HockeyAllsvenskans nya upplägg för kvalet till SHL. Den tidigare benämningen valserien försvinner och alla delmoment i kvalet samlas under namnet MECA Hockey Race.

Bilverkstadskedjan MECA och HockeyAllsvenskan förnyar upplägget kring kvalet till SHL och samlar de tidigare tre delmomenten under ett och samma koncept – MECA Hockey Race. Samarbeten mellan sport- och affärsvärlden är vanligt förekommande och vi ser nu för första gången en konceptpartner som namnger del av en sportliga på svensk elitnivå. MECA Hockey Race spelas under våren 2015 med tio lag som gör upp om fyra åtråvärda SHL-platser till nästa säsong.

"Vi ser fram emot samarbetet med HockeyAllsvenskan och ett spännande hockeykval i vår. Vi har en bred målgrupp och vill synas där våra kunder är. Sport är något som förenar och engagerar alla. Vi har verksamhet i hela Sverige och vi kommer att bidra med lokala aktiviteter på de aktuella orterna för att hjälpa till att fylla arenorna och skapa stämning under matcherna", säger Krister Duwe, VD MECA Sweden.

"Vi är glada att ha MECA som partner till HockeyAllsvenskan i samarbetet kring SHL-kvalet. Tillsammans med MECA skapar vi en helhet där vi samlar alla tre kvaldelarna under samma tak och det kommer stärka marknadsföringen av evenemangen. Det kommer bli otroligt spännande matcher i MECA Hockey Race med två lag som garanterat går upp i SHL och ytterligare två lag som har chansen att göra det. Samarbetet är ytterligare ett tecken på intresset kring den här tävlingsformen och jag är säker på att MECA kommer få ut mycket värde av det här", säger Stefan Bengtsson, VD HockeyAllsvenskan.

 

För ytterligare information, kontakta:

Krister Duwe, VD MECA Sweden, +46 (0) 40 671 60 60

Stefan Bengtsson, VD HockeyAllsvenskan, +46 (0) 70-570 33 60

 

MECA Hockey Race består av tre delar:

  • MECA-Finalen: Spelas i bäst av fem matcher mellan ettan och tvåan i HockeyAllsvenskan. Vinnaren går direkt till SHL, förloraren får spela MECA-Kvalet.
  • MECA-Serien: Spelas mellan lag tre till åtta i HockeyAllsvenskan i form av en enkelserie över fem omgångar. De tre bästa lagen går vidare till MECA-Kvalet.
  • MECA-Kvalet: Avgörs i tre matchserier där varje matchserie avgörs över sju matcher. Tre lag från MECA-Serien, förloraren i MECA-Finalen samt lag 13 och 14 från SHL deltar. Vinnaren i varje matchserie spelar i SHL nästa säsong.