Tips & Råd

Här delar vi användbara tips och råd för dig som är bilägare. Som en av Sveriges ledande verkstadskedjor med nästan 400 verkstäder - vi har mycket kunskap - som vi också vill dela med dig. Håll utkik!

 • De har Sveriges vassaste logistiklösningar

  2017-12-07

  För femtonde året i rad delas Sveriges ledande logistikpris – PostNord Logistics Award – ut för att uppmärksamma och premiera den mest innovativa och effektiva logistiklösningen. Efter juryns hårda granskning är årets finalister nu klara. Finalister är: Apotea, Elgiganten, MECA och Oenoforos.

 • MECA i tvåbilssatsning på STCC 2017

  2016-12-20

  MECA tar tillsammans med Brink Motorsport steget in i STCC (Scandinavian Touring Car Championship), Sveriges främsta racingmästerskap, och kommer att mönstra en Audi RS3 LMS TCR-bilar under 2017 års säsong. Vid sidan av denna mönstras ytterligare en bil, denna tillsammans med ProMeister.

 • MECA Hockey Race, Sveriges hetaste kval är tillbaka!

  2015-12-08

  Bilverkstadskedjan MECA går in som konceptpartner till HockeyAllsvenskan under kvalsäsongen till SHL 2016. På samma sätt som föregående år samlas delmomenten i kvalet under namnet MECA Hockey Race.

 • MECA ny samarbetspartner till Djurgården Hockey

  2015-12-03

  Bilverkstadskedjan MECA ingår långsiktigt samarbete med Djurgården Hockey. Samarbetet är en del i MECA:s strategi att synas där kunderna finns och skapa värde både för klubben och den egna affären.

 • MECA ansluter samtliga sina verkstäder till Sveriges Fordonsverkstäders Förening

  2015-09-30

  Bilverkstadskedjan MECA ansluter samtliga verkstäder till branschorganisationen Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Initiativet innebär bland annat att MECA:s verkstäder kommer att följa branschöverenskommelsen kring reparationsvillkor ”Verkstadens Reparationsvillkor” som SFVF tillsammans med Konsumentverket tagit fram.

 • MECA ingår samarbete med Helsingborgs IF

  2015-06-23

  Bilverkstadskedjan MECA och Allsvenska fotbollsklubben Helsingborgs IF ingår samarbete. Parterna har tecknat ett flerårigt samarbetsavtal där MECA tillsammans med övriga intressenter och sponsorer ska skapa extra inkomster åt klubben.

 • Nu öppnas den första konceptanläggningen MECA+

  2015-06-11

  MECA+ är ett servicekoncept framtaget för att möta kundernas allt högre krav på kvalitet, tillgänglighet och bekvämlighet. Bilister i Södertälje blir de första som får uppleva MECA:s nya plusanläggning och ta del av det utökade utbudet av tjänster och helhetslösningar. Invigningen av Södertäljeanläggningen sker fredagen den 12 juni och fortsätter under hela lördagen.

 • MECA satsar på nytt fordonssegment - husbilar

  2015-06-09

  Verkstadskedjan MECA blir exklusiv verkstadspartner till Fritidsbilen.se som genom franchisekoncept förmedlar och säljer husbilar och andra typer av fritidsbilar i Sverige. MECA:s verkstäder auktoriseras för att ta hand om husbilar av märket Swift som ägarna av Fritidsbilen.se har agenturen för i Norden.