MECA stärker sitt butiksnät genom förvärv i Leksand och Mora

2014-06-02

MECA stärker sitt butiksnät i regionen Dalarna genom förvärv av två bildelsbutiker i Leksand och Mora. Butikerna går över i MECA:s regi den 2 juni 2014.

Förvärven av de två butikerna kommer att stärka butiksnätet och ytterligare säkra leveranserna och varuförsörjningen till verkstäder i Dalarna. MECA har ett etablerat kundunderlag bland verkstäder i regionen men har inte haft lokala butiker i Leksand eller Mora tidigare. Butikerna har drivits av ägare och VD Gunnar Sparr och kommer att gå över i MECAs regi den 2 juni.

- Förvärven i Leksand och Mora ger oss en bra möjlighet att bli ännu starkare i Dalarna. Butikerna har drivits professionellt och har ett personligt och väl inarbetat kundunderlag som vi ska förvalta. Med ett förstärkt butiksnät kan vi nu erbjuda bättre leveranser och varuförsörjning till nya och befintliga kunder, säger Krister Duwe VD MECA Sweden

- Efter många år i branschen har jag beslutat att sälja mina verksamheter. Jag kommer även framöver att engagera mig i butikerna liksom mina närmaste medarbetare som fortsätter driften i MECAs regi. Med sitt starka koncept kommer MECA att ytterligare utveckla verksamheterna och ta hand om de befintliga kunderna på ett bra sätt, säger Gunnar Sparr, tidigare ägare/VD

 

För ytterligare information, kontakta:

Krister Duwe, VD för MECA Sweden AB.
Telefon: +46 (0)40 671 60 60

 

MECA-koncernen är en ledande aktör på den skandinaviska eftermarknaden för bilreservdelar, verktyg och verkstadsutrustning för bilverkstäder och partners. Vi arbetar för ett enklare och mer kostnadseffektivt bilägande med högsta kvalitet och service. Detta åstadkommer vi främst genom att vara en attraktiv samarbetspartner till de verkstäder som är anslutna till våra verkstadskoncept. Idag består verkstadskedjan av ca 1 000 verkstäder. Vårt butiksnät består av uppemot 130 butiker i Sverige, Norge och Danmark. Koncernen omsätter ca 2,2 miljarder kronor och har ca 950 anställda. MECA är miljöcertifierade enligt ISO 14001.