MECA affärssystem

MECA Business System – mindre klick och mer jobb

Med MECA Business System blir det mindre tid vid datorn och mer tid för jobb och kunder. Och tid är ju oftast det vi har minst av. Så varför inte ta bort onödig tid och förenkla det administrativa arbetet?

Med MECA Business System blir allt så mycket enklare och smidigare. Det blir enklare att lämna offerter, enklare att boka jobb och ta fram prisuppgifter. Systemet är lättjobbat och ger dig bra kontroll och översikt. Du hittar snabbt kunddata, historik, offerter och order – och får hjälp hela vägen till bokföringen.

Mycket är automatiserat så det blir mindre klick framför datorn, vilket sparar både tid och resurser. Det tar en dag att lära sig systemet, och det är en väl använd dag som gör dina andra dagar mer effektiva med fokus på jobben som du tjänar pengar på.

Vad tycker dina kollegor?

”Vi gjorde övergången till MBS här under hösten, så det är fortfarande nytt. Men redan nu märker vi en förbättring. Det är en stor fördel att man kan plocka artiklar från MECAs Webshop direkt in i arbetsordern. Inget bläddrande fram och tillbaka. Det blir ett mer sammanhängande arbetssätt som sparar massor med tid. Vi har förvisso haft en del egna önskemål, men vi känner att MECA är öppna för dialog och det gör att allt hittills har ordnat sig snabbt och enkelt.” 

Kattis Hennström, Vännäs Bilverkstad i november 2012


”Det är väldigt lättjobbat, med mindre klick och hopp och mycket är automatiserat. Det sparar både tid och irritation. Det blir helt enkelt ett bättre sätt att arbeta. Alla mekaniker ute på golvet har laseravläsare som gör att arbetet går väldigt smidigt. Det blir också bättre tydlighet och delaktighet i jobben. Programmets själva utformning är pedagogisk och enkel. Vi är väldigt nöjda med övergången. En enkel endagskurs och sen var vi igång.”

Andreas Fornestedt, Kenneths Däck


”Vi var tidigt med i processen med MBS och har arbetat med systemet i två år nu. Visst har det varit en del utvecklingsarbete för att få ett så fullfjädrat system som det är idag, men nu fungerar det perfekt för oss MECA-verkstäder. Det är lättjobbat och man har bra kontroll och översikt – från kunddata, historik, offerter och order, hela vägen till bokföring. Det blir en del av ett proffsigare jobb, och det uppskattar kunden.”

Erik Mark, E.M.E. Bilservice


Skicka in intresseanmälan för att bli en MECA-verkstad redan idag