Elbilsverkstad

MECA är godkänd bilverkstad för elbilar. Läs om elbilens batteri, elbilsservice och de vanligaste verkstadstjänsterna för elbilar.

Boka för din elbil

MECA är din trygga elbilsverkstad

Du kan smidigt och säkert lämna in din elbil på någon av MECAs många elbilsverkstäder. Vi har hög kompetens och den moderna utrustning som krävs för att serva, underhålla och reparera din elbil.

Prisbelönat utbildningskoncept för elbilsverkstäder.

Vi kompetensutvecklar löpande våra fordonstekniker genom ett mobilt utbildningskoncept i regi av Promeister*. Vi kallar det E+ och enligt de kriterier som finns kan en verkstad bli godkänd elbilsverkstad på tre olika nivåer. I november 2022 vann vi faktiskt pris för E+!

MECAs satsning på elbilsverkstäder rullar vidare med hög fart. Läs gärna mer om konceptet på https://promeister.se/e-plus.

*Promeister är ett företag inom Mekonomengruppen (där även MECA ingår) med verkstadsprodukter, utbildningar och experter. 

Du bokar tid på vår hemsida
När du bokar en verkstadstid på meca.se får du automatiskt upp de verkstäder som kan ta hand om din bil.

Vill du boka en tid för din elbil?

Alla våra verkstadstjänster går att boka för dig som kör en elbil eller hybrid. Du bokar smidigt på vår hemsida, och i samband med bokningen visas alla verkstäder som kan hantera din bil.

Vanliga verkstadstjänster för din elbil

Service för elbilar

MECA får löpande nya godkända elbilsverkstäder där du kan serva din elbil. MECA -verkstaden utför alltid de servicepunkter som bilfabrikanten har satt.

Läs mer om MECAs elbilsservice

Byta batteri på elbil

Batteriet på en elbil är tänkt att hålla under hela bilens livslängd. Att byta ut hela batteriet är ett stort och kostsamt projekt, när batteriets kapacitet minskar ser man snarare över de olika moduler som finns.

Vanliga reparationer på elbilar

Även om en elbil har färre rörliga delar som kan gå sönder finns det ändå visst slitage. Bromsarna behöver löpande kontrolleras, skivbromsar och bromsbelägg behöver bytas med jämna mellanrum.

Montera dragkrok på elbil

Det går att eftermontera dragkrok på en elbil, men det kan vara något komplicerat ifall batteriets placering sitter i vägen. Kontrollera gärna med din biltillverkare vilken tillåtna dragvikt som din bilmodell har. De flesta moderna elbilar kan dra släp eller husvagn, men ifall dragvikten är lägre kan man montera en dragkrok som är lämpad för cykelhållare.

Visa fler frågor