Vi förstår om du hellre servar din AC billigt än att reparera den dyrt

En varm sommardag vill du inte vara utan en fungerande klimatanläggning. Men även på vintern gör din AC mycket för både säkerheten och körupplevelsen. Genom att göra en AC-service hos MECA en gång per år kan du vara trygg med att ha frisk kall luft på sommaren och en härligt varm kupé på vintern.

Boka AC-service

Varför ska du göra en AC-service?

Genom att serva din AC får du en prisvärd felsökning som förebygger högre reparationskostnader och ökar livslängden på din klimatanläggning. Om vi hittar något större fel får du en offert av verkstaden.

Vad ingår i en AC-service?

När vi på MECA servar din AC går vi igenom en rad åtgärder.

  • Felsökning av AC:ns funktioner och komponenter
  • Provtryckning av systemet
  • Funktionstest av kompressor
  • Test av kondensorfläkt
  • Test av drivremmarnas skick
  • Täthetsprovning och läcksökning

Din AC gör nytta även på vintern

En AC tar bort fukt som utsöndras av vinterns snö och is. Med AC:n på håller du luften torr och slipper imma på vindrutan. Varje gång du startar en defroster-funktion på bilen aktiveras din AC automatiskt.

Vad kostar det att göra en AC-service?

När du bokar AC-service med ditt registreringsnummer på meca.se får du reda på ditt pris.

Luktar det illa när du sätter på din AC?

Då kan det vara tid för en rengöring, kanske även byta kupéfiltret. Om du haft systemet avstängt en tid, till exempel på vintern, kan fukt och smuts ha samlats runt förångaren. Då kan det uppstå en dålig lukt när du startar din AC. Genom att rengöra din AC löpande samt byta kupéfilter undviker du detta.

Läs mer om hur du rengör din AC

Viktigt att byta ut ett smutsigt kupéfilter

Bilens kupéfilter ser till att den luft som kommer in i bilen är frisk, ren och fri från partiklar. Precis som namnet antyder filtreras luften från damm, avgaser, bakterier och pollen. Allt eftersom tiden går förlorar filtret sin effekt, och de partiklar och avgaser som finns i trafiken är hälsovådliga och bör filtreras så effektivt som möjligt. Därför behöver du byta kupéfilter med jämna mellanrum.

En bilkupé är ett slutet rum, vilket gör att partiklar som sugs in i kupén har högre koncentration av hälsovådliga ämnen. Därför är ventilation och filtrering av luften mycket viktigt. För personer med allergier spelar kupéfiltret en mycket viktig roll!

På MECA byter vi alltid ut kupéfilter vid service enligt biltillverkarens rekommendationer. Om du bokar en AC-service så kan vi även kontrollera kupéfiltret.