Vi förstår om du inte vill köra med en trasig AC i stekhet sol

Kan du föreställa dig en bilsemester på sommaren utan en fungerande AC? Vi förstår om du inte har lust med det. Det bästa är att serva din AC regelbundet, gärna en gång per år innan värmen slår till. Men skulle skadan redan vara ett faktum behöver du reparera din klimatanläggning. Tänk bara på att du behöver lämna in din bil på en AC-certifierad verkstad. Det kan du tryggt göra på de flesta MECA-verkstäder.

Boka AC-reparation

När behöver du reparera din AC?

Din klimatanläggning är ett komplext system med många komponenter. Du kan uppleva att din AC har stora eller små problem:

  • Det kommer ingen kall luft
  • Den kalla luften från AC:n blir ibland varm
  • AC:n blåser inte tillräckligt
  • Det kommer en konstig lukt när du startar din AC

Varför ska du göra en AC-reparation?

Bilens AC styr viktiga funktioner under hela året, inte bara under sommaren. På sommaren kyler den och avfuktar varm luft, och på vintern håller du luften torr och slipper imma på vindrutan. Du måste helt enkelt ha en fungerande klimatanläggning.

Det är aldrig fel att använda din AC rätt

Ditt AC-system ser till att luften i din bil cirkulerar och avfuktas på bästa tänkbara sätt. Dessutom kan en klimatanläggning börja läcka om den används för sällan. Det bästa är att alltid ha din AC på så att alla funktioner styrs automatiskt.

Varför bör du låta MECA göra reparationen?

Det är inte alla verkstäder som får laga din AC! Skulle din AC gå sönder måste du låta en AC-certifierad bilverkstad utföra reparationen. Till exempel får man aldrig fylla på en AC utan att vara säker på att det inte förekommer ett läckage i systemet. På MECA felsöker vi alltid och åtgärdar systemet innan en påfyllning.

Du kan förebygga med en AC-service

Om du inte vet ifall din AC är trasig kan du istället boka en AC-service. Då kontrollerar vi din klimatanläggning och ger dig en offert ifall något behöver åtgärdas. Att serva bilen är alltid billigare än att reparera.

Vad kostar en AC-reparation?

Kostnaden för att reparera en AC beror på bilmärke, modell och vilka delar som har gått sönder. När du bokar en AC-reparation hos MECA gör vi en felsökning och sedan får du en offert som du får ta ställning till.

Vad ingår i en AC-reparation?

Hos MECA kan du vara trygg med att din AC-reparation går rätt till:

  • Vi följer alltid biltillverkarens rekommendationer
  • Rätt komponenter byts ut.
  • Vi fyller på med godkänt köldmedium efter att vi säkerställt att det inte förekommer något läckage.

Boka tryggt!

Vi hjälper dig att ta det kallt om din AC gått sönder.

En trasig AC bör repareras så fort som möjligt, men bara hos en certifierad verkstad. Hos oss kan du boka en AC-reparation med trygghet.

Boka nu