Kamremsbyte

Du ska aldrig behöva uppleva ett kamremshaveri!

Kamremsbytet är av de viktigaste åtgärderna i din bils serviceintervall. Byts inte kamremmen i tid kan den gå sönder helt. Vi lovar, det vill du inte.

Boka kamremsbyte

När måste kamremmen bytas?

Ett kamremsbyte ska ske enligt biltillverkarens serviceplan. I bilens instruktionsbok kan du läsa om vilket serviceintervall som gäller för just din bil, men om du misstänker ett problem bör du omgående boka ett verkstadsbesök. Det kan vara konstig lukt, ett vätske- eller oljeläckage eller missljud från motorn.

Vad händer om kamremmen går av?

Vid ett kamremshaveri kan kolvarna krocka med ventilerna i topplocket. Då finns en risk att du behöver renovera hela motorn.

Kamkedjor behöver också ses över

Det finns två typer av remmar, kamrem och remkedja. Kamrem behöver bytas med jämna intervaller medan en remkedja håller längre. Men den håller inte i all evighet. Om du har en kamkedja som rasslar, boka tid!

Vad kostar det att byta en kamrem?

Priset varierar beroende på bilmärke och årsmodell. När du bokar med ditt registreringsnummer på nätet får du ditt pris direkt från verkstaden.

Förebygg haveri!

Vi förstår att du absolut inte vill att kamremmen ska gå sönder.

Om din motor ger ifrån sig oljud kan det vara dags att byta kamrem. Boka en tid på verkstaden! En trasig kamrem kan leda till dryga reparationskostnader.

Boka nu