MECA kompetens

Bäst blir man genom att ständigt vilja bli bättre

Den tekniska utvecklingen går allt snabbare inom verkstadsbranschen. Därför är kompetensutveckling själva grunden för MECA. Som ansluten verkstad får du tillgång till all kunskap du behöver för att hänga med i utvecklingen och felsöka, lokalisera och åtgärda fel på ett konkret, snabbt och lönsamt sätt. MECA har som ambition att förse våra verkstadspartners med exakt den kunskap och fortbildning de behöver. Ingen annan gör så. Men vi ser det som en självklarhet.

Alla utbildare är själva tekniker med gedigen utbildning inom sitt område, vilket ger dem en unik kompetens. Förutom att hålla i utbildningar ger de även daglig support till våra verkstadskunder. Detta gör att de inte enbart är duktiga utbildare, utan de är även medvetna om de frågor som dyker upp i det dagliga arbetet på en verkstad. Förutom all central kompetens i organisationen finns även en kundutvecklare i varje distrikt som stöttar verkstäderna i sin utveckling.

Behovsanpassade kurser med egna tekniker

Den kompetensutveckling du får via MECA bygger på behovsanpassade utbildningspaket med kurser i avancerad bilelektronik, diesel och bensin, insprutning, mekaniska system och mycket mer.  
För att hålla dig i framkant inom den tekniska utvecklingen vidareutbildar vi dig minst två gånger per år. Samtliga kurser är framtagna i samarbete med några av världens ledande leverantörer till bilindustrin. Detta borgar för ständigt uppdaterade utbildningsprogram och den senaste kurslitteraturen inom varje ämnesområde.

Ständigt uppdaterat kursutbud

Vi erbjuder utbildningar inom flera områden som berör din verksamhet.  Kursutbudet består i elektronik, mätteknik, motorstyrning, insprutningssystem, säkerhetssystem, datanätverk, avgasanalys, styrgeometri och mycket mer. Vidare tar vi varje år fram nya uppdateringskurser med fordonstekniska nyheter, programuppdateringar och vanliga supportfrågor.

Smidig inlärning med e-learning

Som ett komplement har MECA utvecklat branschens modernaste e-learningplattform. Här kan du i din egen takt, när du själv vill, ta del av kurser som innehåller teori blandat med praktiska uppgifter. Kursmaterialet bygger på 3D-animeringar och interaktiva modeller där får i uppdrag att mäta, justera och reglera. Är det något steg du behöver repetera är det bara att backa och göra om lektionen. Vårt utbildningssystem innehåller många simulationer och interaktiva övningar, vilket ger en mycket verklighetstrogen inlärning.

KSV - Rätt kurs, till rätt person, i rätt tid

Förkortningen KSV står för kompetenssäkringsverktyg och är ännu en innovation från MECA inom det viktiga kompetensutvecklingsområdet. KSV är ett dynamiskt, webbaserat verktyg för att fastställa olika mekanikers kompetensnivå. Med hjälp av resultaten kan MECA utveckla sitt redan gedigna kursprogram och erbjuda skräddarsydda utbildningsplaner på individuell nivå. Verkstadschefer och verkstadsägare kan använda systemet för att säkerställa den samlade kompetensnivån. Verktyget är också ett bra komplement vid rekrytering av nya mekaniker.


Skicka in intresseanmälan för att bli en MECA-verkstad redan idag