Däckbyte 22

När du behöver byta däck på bilen finns vi här.

För oss på MECA är ditt däckbyte en viktig tjänst som ska utföras två gånger per år. Vi gör det lika säkert som vi gör det snabbt.

Däckbyte kallas även för hjulskifte.

Egentligen är däcket bara gummit, medan ett hjul utgörs av både däck och fälg. Det är viktigt att bilens hjul är i så bra skick som möjligt, både för din och andras säkerhet. Vid varje däckbyte går vi därför igenom flera steg.

 

Vilka datum gäller för däckbyte?

Din bil ska ha vinterdäck vid vinterväglag mellan 1 december till 31 mars. Du får använda dubbade vinterdäck från 1 oktober till 15 april, men dessa däck är även tillåtna annan tid om det råder vinterväglag.

 

Boka däckbyte här!

Hur lång tid det att byta däck?

Ett däckbyte inklusive säkerhetskontroll tar cirka 15-30 minuter på en MECA-verkstad. Så du behöver inte vänta länge medan verkstaden byter dina däck.

 

Vad ingår i ett däckbyte?

På MECA gör vi en ordentlig säkerhetskontroll vid varje däckbyte. Vi kontrollerar mönsterdjup, lufttrycket, bromsarna och säkerställer att det inte är några skador på däcken. Vi kan också hjälpa dig att efterdra bultarna, vilket du bör göra efter 5-10 mil.

 

Här kan du byta däck!

På de allra flesta MECA-anslutna verkstäderna kan du få ditt hjulskifte utfört. I de största städerna där vi har flertalet verkstäder har vi listat alla som erbjuder däckbytesbokning online:

- Däckbyte Stockholm

- Däckbyte Göteborg

- Däckbyte Malmö

Dags för däckbyte?


Vi förstår om du vill att varje däckbyte bara rullar på av sig självt.

Två gånger per år måste du byta däck på din bil. Gör det enkelt för dig själv och låt oss göra jobbet.